Zwerfvuil ruimen per kajak

Al kajakkend je steentje bijdragen aan een schonere Maas

De Maas is een regenrivier. Dit betekent dat de Maas in droge periodes erg laag staat en bijna te voet over te steken is. Maar na hevige regenval kan de rivier opzwellen tot een kolkende, gevaarlijke stroom die alles meesleurt wat op haar pad ligt. Hierdoor wordt er heel wat zwerfvuil meegenomen én blijft het ook liggen zodra het waterpeil weer zakt. Regelmatig worden er opruimacties georganiseerd op de oevers van de Maas maar op moeilijk bereikbare plaatsen kan het afval wel eens ophopen. Die plaatsen vormen geen probleem voor rafters of kajakkers. Denk maar aan eilandjes of afgelegen strandjes. En laat die nu perféct bereikbaar zijn met een kajak! 

Sinds deze zomer stelt Kajak Maasland een gratis 'Maas Cleanup Pakket' ter beschikking aan klanten die graag hun steentje bijdragen aan een schonere rivier. Bedrijven, scholen, groepen of individuen die kiezen voor dit pakket worden gratis voorzien van een grijpstok, vuilzak en handschoenen waar zwerfvuil mee verzameld kan worden. Zo maken we samen onze mooie rivier nog mooier. Het verzamelde vuil kan je achteraf op de voorziene plaats achterlaten.

Ga je met vrienden of familie kajakken op de Maas? Denk dan ook even aan dit Maas Cleanup Pakket! Je reserveert het rechtstreeks bij je boeking via de website van Kajak Maasland